Er zijn talloze robotstofzuigers op de markt, en welke je moet hebben hangt van een aantal zaken af. Hier zijn enkele dingen om in overweging te nemen bij het kiezen van een robotstofzuiger:

  1. Batterijduur: Als je van plan bent om de robotstofzuiger regelmatig te gebruiken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hij een lange batterijduur heeft. Zoek naar een model met een batterijduur van minstens een paar uur, zodat je er zeker van bent dat hij de hele mancave kan stofzuigen voordat hij opgeladen moet worden.
  2. Zuigkracht: Zorg ervoor dat de robotstofzuiger voldoende zuigkracht heeft om het vuil en stof op te zuigen, vooral als je tapijten of dikke vloerbedekking hebt in je mancave.
  3. Navigatie: Kies een robotstofzuiger met een goede navigatie- en mappingstechnologie, zodat hij gemakkelijk rond de meubels en obstakels in je mancave kan navigeren.
  4. Materiaal: Overweeg ook het materiaal van de robotstofzuiger. Als je van plan bent om hem regelmatig te gebruiken, is het verstandig om een model te kiezen met een duurzame behuizing en robuuste wielen om beschadiging te voorkomen.
  5. Dweilfunctie: heb je plavuizen of laminaat dan kun je er voor kiezen om een robot stofzuiger met dweil functie te nemen. Heb je enkel taptij/vloerbedekking of veel kleedjes dan heb je niets aan deze functie.
  6. Haren: heb je een hond of kat die ook regelmatig je mancave bezoekt, dan is het wellicht een optie om eens te kijken naar een robot die goed om kan gaan met de grote hoeveelheid haren die overal te vinden zijn (want eerlijk is eerlijk: de meeste mannen met een mancave hebben niet heel veel haar op het hoofd).
  7. Geluidsniveau: zet je de robot vooral aan als je zelf ook aanwezig bent, dan is het handig om te kijken naar eentje die stil is. Je wilt natuurlijk niets van de sportwedstrijd missen terwijl anderen voor je aan het werk zijn.
  8. Leegfunctie: wil je echt heel weinig omkijken hebben naar het schoonhouden van de vloer, dan moet je een robotstofzuiger nemen die zijn eigen vuil kan legen. Natuurlijk, dat doet die in een aparte bak die je ook eens in de zoveel tijd moet leegmaken, maar het scheelt heel vaak schoonmaken in ieder geval.
  9. Prijs: Ten slotte is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de robotstofzuiger binnen je budget past. Zoek naar een model met de juiste specificaties wat binnen je budget past.
Stel je filters in en koop die robot!